Gepocheerde tarbot met dijonaisesaus en natuuraardappeltjes

Ingrediënten

  • 700 gr vastkokende kleine aardappeltjes
  • 4 jonge wortelen
  • 4 stengels groene selder
  • 1 bloemkool
  • 4 sjalotten
  • 1 bussel pijpajuintjes
  • 1 l visfumet
  • peper en zout
  • tijm en laurier
  • peterselie
  • scheutje olijfolie

voor de saus

  • 300 gr zachte boter
  • 4 eierdooiers
  • 2 el graanmosterd
  • 1 el dijon mosterd
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Neem een grote pot, en doe daar de visfumet in en breng aan de kook. Kuis de pijpajuintjes en snij roosjes van de bloemkool. Kuis de selder en haal de dikke nerven weg met een dunschiller. Snij in balkjes van ca. 4cm. Schil de wortelen, maar laat een klein stukje van het groen van de wortelen er nog aan.

  2. Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

  3. Portioneer de vis. Als de visfumet zachtjes pruttelt, voeg je de tarbot en de groentjes toe. Doe er een scheutje olijfolie bij. Voeg ook tijm en laurier toe en laat 7 minuten pocheren.

  4. Voor de dijonaise, doe 4 eierdooiers in een sauteuze, en doe er een scheutje water, peper en zout bij. Klop al goed los, voor je op het vuur zet. Zet op een zacht vuurtje, en klop stevig in een 8-vorm. Beweeg continu met je pan op het vuur. Als de massa mooi dik en schuimig is, neem van het vuur, en voeg al roerend, klontje per klontje, de zachte boter toe. Zorg dat de boter goed opgenomen is, voordat je nieuwe boter toevoegt. Voeg de mosterd toe, en breng op smaak.

  5. Serveer de vis met de groentjes, dijonaise en de aardappelen afgewerkt met wat boter en peterselie.

5
Average: 5 (1 vote)