Konijn met pruimen van Sofie Dumont

Ingrediënten

  • 250 gr gedroogde pruimen
  • 2 sneetjes brood
  • mosterd
  • 1 l Piedboeuf (tafelbier)
  • 1 ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 3 kruidnagels
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el bloem
  • boter
  • 6 stronkjes witloof
  • verse peterselie
  • ronde kroketjes
  • bruine fond

Mayonaise

  • 2 el mosterd
  • 2 eierdooiers
  • azijn
  • olijfolie
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Doe een klontje boter in een grote stoofpot. Kruid de konijnenbouten met peper en zout en leg ze erin. Laat mooi aankleuren.

  2. Snij de ui in fijne schijfjes en voeg ze bij de konijnenbouten.

  3. Verwijder de korsten van de broodsneden en smeer er een laagje mosterd op. Voeg de broodsneden samen met 3 kruidnagels toe aan de stoofpot. Overgiet de konijnenbouten met 1 liter PiedBoeuf.

  4. Doe nog 250 gram pruimen in de stoofpot en laat alles 30 minuten verder pruttelen tot alles zacht is bijkruiden door er peterselie over te strooien.

  5. Voor de witloof met mayonaise, Voeg 2 eetlepels mosterd bij 2 eidooiers. Meng alles goed door elkaar en voeg er een scheutje olie bij. Blijf intussen verder roeren. Kruid met peper en zout en een scheutje azijn. Snij het witloof fijn en roer onder de mayonaise.

  6. Bak de kroketjes en dien op.

5
Average: 5 (2 votes)

LePlan-Vermeersch, Classic Rouge 2010 (Côtes du Rhône, Frankrijk)

Goyens, €7,35

De geur van zuiderse garrigues (tijm), kaneel en rijpe bessen. Supersappig met zwart fruit à volonté.