Gevulde aubergine met orzo
Ingrediënten
Bereiding
Prik gaatjes in de aubergines en stoom ze 10 minuten op het maximaal vermogen in de microgolfoven.
Draai ze na een paar minuten om.
Snipper 1 sjalot en 1 teen knoflook fijn.
Kook 250 g orzo in 14 minuten al dente in gezouten water.
Haal de aubergines uit de microgolfoven en snijd ze open in de lengte.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Hol de aubergines uit met een lepel en hak het vruchtvlees fijn.
Bak de sjalot, knoflook en het vruchtvlees van de aubergine aan in olijfolie.
Kruid af met peper en zout.
Voeg 2 kl tomatenconcentraat en 200 g diepvriesspinazie toe.
Giet de orzo af. Houd wat kookwater bij.
Voeg de orzo toe aan de pan en voeg wat kookvocht toe.
Kruid af met 1 el oregano en vul de aubergines met de orzo.
Brokkel er wat fetakaas over en werk af met olijfolie.
Zet enkele minuten in de oven op 220°C.
Haal uit de oven en werk af met fetakaas, zeste van citroen en verse munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be