Hespenrolletjes met pastinaak en penne

Ingrediënten

Hesprolletjes, maar niet met prei of witlof. Loïc kiest resoluut voor pastinaak. Dat samen met penne en een smeuïge kaassaus. 

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Kook de pasta in gezouten water, 2 minuten minder lang dan op de verpakking. 

  3. Schil 3 pastinaken en snijd ze ter grootte van de penne

  4. Snipper 2 uien en 2 tenen knoflook fijn en snijd het vet van de beenhesp fijn.

  5. Stoof de groenten aan in boter.

  6. Voeg het vet van de beenhesp toe.

  7. Giet de pasta af.

  8. Kruid de groenten met peper en zout. Voeg de groenten toe aan de pasta.

  9. Maak een roux van 1 el boter en 1 el bloem. Laat de bloem even uitbakken.

  10. Voeg beetje bij beetje 1 liter melk toe.

  11. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

  12. Voeg wat bechamelsaus toe aan de pasta en de groenten.

  13. Snijd 1 handvol bieslook fijn en voeg toe.

  14. Beleg elk sneetje beenhesp met pasta en rol op. Leg ze in een ovenschaal.

  15. Voeg de overblijvende pasta toe.

  16. Overgiet alles met bechamelsaus en bestrooi met geraspte kaas.

  17. Laat 20 minuten gratineren in de oven op 200°C.

  18. Serveer.

0

Nog geen stemmen