Bosch

Quiche lorraine

Ingrediënten

Een Franse klassieker: quiche lorraine.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Frans

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Meng 300 g bloem, 150 g ijskoude boter en een snuifje zout in de cutter. 

  3. Voeg 1 ei toe en meng opnieuw. 

  4. Kneed het deeg met de hand. Wanneer het nog te zanderig is, voeg je nog een scheutje water toe.

  5. Kneed tot een bol, dek af met vershoudfolie en laat even rusten in de koelkast. 

  6. Spoel de prei en versnijd het groene deel in grove stukken. 

  7. Verwarm een steelpan met 200 ml volle melk en het groen van de prei. 

  8. Snijd het witte deel in 4 stukken.

  9. Snijd 250 g gerookt spek fijn en bak aan in een pan. 

  10. Mix de groene prei en haal het door de zeef. 

  11. Haal het spek uit de pan en bak het witte deel van de prei in het spekvet.

  12. Snijd 2 sjalotten fijn en laat meebakken. 

  13. Voeg een takje tijm en een blaadje laurier toe. Voeg een scheutje water toe. 

  14. Beleg een quichevorm met bakpapier. 

  15. Rol het deeg uit tot een dikte van 5mm en doe het in de vorm. Prik gaatjes in de bodem. 

  16. Doe het krokante spek in de quichevorm en daar bovenop de prei en de sjalot. 

  17. Voeg 200 g zure room en 3 eieren toe aan de preimelk.

  18. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en een snuifje zout. 

  19. Voeg een handvol emmentaler toe en giet dit over het spek en de prei. 

  20. Laat de quiche 45 minuten bakken op 180°C.

  21. Snijd, voor de salade, 2 rode uien, ½ spitskool en 1 teen knoflook fijn. Bak aan in olijfolie. 

  22. Kruid met zout en peper. 

  23. Zet het vuur uit. Voeg 2 el rode wijnazijn toe. 

  24. Werk de salade af met oregano. 

  25. Serveer de quiche samen met de salade. 

0

Nog geen stemmen