Dürüm met köfte van lam

Ingrediënten

Een dürüm recht uit Brussel met zelfgemaakte köfte en super veel kruiden.  

Dit kan iedereen
6 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Mediterraans

Bereiding

  1. Verbrijzel in de vijzel 1 kl korianderzaad, 1 kl komijnzaad en ½ kl zwarte peperbolletjes.

  2. Voeg 1 kl chilipoeder, ½ kl nootmuskaat en 1 mespunt kaneelpoeder toe.

  3. Meng 250 g lamsgehakt en 250 g rundergehakt.

  4. Voeg de specerijen toe.

  5. Rasp 3 uien en voeg toe.

  6. Voeg een snuifje zout, 7 g bakpoeder en 1 handvol gesnipperde peterselie toe.

  7. Kneed tot een homogeen mengsel. Wanneer het te vochtig is, voeg je panko toe.

  8. Verwarm een grillplaat op hoog vuur.

  9. Snijd 2 tomaten en ½ komkommer in brunoise.

  10. Snipper 1 rode ui, een handvol peterselie en ½ ijsbergsla fijn.

  11. Doe 1 ei in een maatbeker en voeg 1 el azijn, peper, zout en ½ el mosterd toe.

  12. Zet de staafmixer in de maatbeker en voeg 15 cl koolzaadolie toe. Mix tot mayonaise.

  13. Meng 1 el mayonaise met 2 el volle yoghurt.

  14. Rasp een teentje knoflook en voeg toe. Kruid af met peper.

  15. Maakt köfte van het gehakt en bak ze 3 minuten aan elke kant op de grillplaat.

  16. Meng 4 el mayonaise met 1 kl sambal, ½ kl chilivlokken, 1 kl Koreaanse chilivlokken, ½ kl kurkuma en een scheutje azijn.

  17. Bestrijk het dürümvel met look -en samoeraisaus. Voeg 3 köfte en de groenten toe.

  18. Rol dicht en laat nog even grillen op de grillplaat.

0
Nog geen stemmen