Miserable van Sofie Dumont

Ingrediƫnten

voor de boterroom

  • 200 ml water
  • 200 gr suiker
  • 8 eidooiers
  • 480 gr malse boter

voor het beslag

  • 400 ml eiwit
  • 80 gr suiker
  • 400 ml amandelpoeder
  • 400 gr bloemsuiker
  • 80 gr bloem
Voor kinderen
6 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Gebak

Bereiding

  1. Klop eerst  het eiwit en voeg al kloppend de suiker toe. 

  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng 400 gram bloemsuiker en 400 gram amandelpoeder met 80 gram bloem. Zeef de bloem onder het mengsel.

  3. Spatel het mengsel onder het eiwit. 

  4. Strijk de biscuit uit op een bakplaat met bakpapier. Stop een halfuur in de voorverwarmde oven.

  5. Maak ondertussen de vulling.  Weeg 200 gram suiker af en laat opkoken met 200 ml water tot siroop. 

  6. Snij een vanillestok overlangs en doe de zaadjes en de stok bij de siroop. Doe de eidooiers bij de suikersiroop. Roer stevig door.

  7. Haal van het vuur voor het begint te koken. Zeef en klop koud met een keukenrobot.

  8. Meng er klontjes zachte boter onder. Laat verder kloppen. 

  9. Haal de biscuit uit de oven. Laat afkoelen. Snij de biscuit in twee.

  10. Strijk wat creme au beurre op de biscuit. Strooi er wat Sweet Mix Amaretto over. Bedek met het tweede stuk biscuit.

  11. Bestrooi met bloemsuiker. 

5

Average: 5 (1 stem)