Zandkoekjes van Sofie Dumont
Ingrediënten
-
225 gr bloemsuiker
-
550 gr zachte boter
-
1 vanillestokje
-
3 eieren (eiwit)
-
675 gr bloem
-
1 reep pure chocolade
-
1 theezakje Earl Grey
-
1 appelsien
-
3 el suiker
-
1 reep gekonfijte angelique
-
enkele gepelde amandelen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de zaadjes uit het vanillestokje en vermeng met de bloemsuiker en boter. Voeg de helft van het eiwit en de helft van de bloem toe. Meng zacht onder elkaar tot een homogene massa. Voeg vervolgens de rest van het eiwit en de bloem toe en meng alles tot een luchtig deeg. Verdeel het deeg in 3 aparte kommen.
Chocolade-zandkoekjes:Hak de chocolade fijn en vermeng onder het deeg.Verwijder de schil van de appelsien en snij de schil in stukjes. Laat 1 minuut opkoken in een pot met water en giet af. Doe ze opnieuw in de pot, voeg de suiker toe en laat smelten.Vul een spuitzak met het deeg en spuit in rechte staafjes op een bakplaat met bakpapier.Werk de bovenkant af met de zelf gekonfijte appelsienblokjes.
Earl Grey-zandkoekjes:Vermeng de Earl Grey-kruiden onder het deeg.Vul een spuitzak met het deeg en spuit in roosvorm op een bakplaat met bakpapier.Werk de bovenkant af met een stukje gekonfijt angelique.
Choco Cappucino-zandkoekjes:Vermeng een paar gram van de Sweet Choco-Cappuccino Mix onder het deeg.Vul een spuitzak met het deeg en spuit in druppelvorm op een bakplaat met bakpapier.Werk de bovenkant af met een amandel.
Bak de koekjes 10 minuten in de oven van 180°C. Laat afkoelen alvorens op te eten.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be