Mosselen met Oude Geuze en mosterdroomsaus in papillot

Ingrediënten

  • 1600 g mosselen
  • 2 zoete uien
  • 1 klont boter
  • 4 stengels witte selder
  • 100 ml room
  • 1 el mosterd bv. Tierenteyn
  • 1 fkes Oude Geuze (bv. 3 Fonteinen)
  • peper
  • zout
  • een paar snedes zuurdesembrood
  • boter

Een week lang is Sofie Dumont te gast in de keuken van Manoe Frateur, de acteur uit De Buurtpolitie. Op maandag maken ze mosselen klaar. In papillot, op de barbecue met geuze. Een lekker voorgerecht. Ga je voor een kleinere portie, dan heb je een lekker hapje. Liever een grote portie, dan kan het ook als hoofdgerecht dienen.

Extra tips: Als je geen papillot op de bbq maakt, kan je de mosselen samen met de saus 2 à 3 minuten laten stoven in een grote pot met deksel. Af en toe opschudden, van zodra de schelpen open gaan, zijn ze klaar. Je kan de papillot ook in de oven steken. 

4 personen
Belgisch

Bereiding

  1. Was de selder. Spoel ook de mosselen zeer goed. Verwijder eventueel de slechte mosselen.

  2. Snij de venkel, selder en ui fijn. Stoof de ui in een klont boter. Voeg daarna de fijngesneden venkel en selder toe. Stoof kort aan. Kruid met peper en zout.

  3. Blus met twee glazen geuze. Voeg de mosterd en room toe.

  4. Voor de papillot: plooi een stuk aluminiumfolie dubbel: voeg een grote schep mosselen en saus toe per papillot en plooi goed dicht.

  5. Leg de papillot 15min op de bbq. Van zodra je de papillot op de bbq goed hoort pruttelen, zijn de mosselen klaar.

  6. Open de papillot en werk af met fijngesneden peterselie. Serveer met zuurdesembrood en boter. 

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van