Mosselen met Oude Geuze en mosterdroomsaus in papillot
Ingrediënten
-
1600 g mosselen
-
2 zoete uien
-
1 klont boter
-
4 stengels witte selder
-
½ venkel
-
100 ml room
-
1 el mosterd bv. Tierenteyn
-
1 fkes Oude Geuze (bv. 3 Fonteinen)
-
1 bot platte peterselie
-
peper
-
zout
-
een paar snedes zuurdesembrood
-
boter
Bereiding
Was de selder. Spoel ook de mosselen zeer goed. Verwijder eventueel de slechte mosselen.
Snij de venkel, selder en ui fijn. Stoof de ui in een klont boter. Voeg daarna de fijngesneden venkel en selder toe. Stoof kort aan. Kruid met peper en zout.
Blus met twee glazen geuze. Voeg de mosterd en room toe.
Voor de papillot: plooi een stuk aluminiumfolie dubbel: voeg een grote schep mosselen en saus toe per papillot en plooi goed dicht.
Leg de papillot 15min op de bbq. Van zodra je de papillot op de bbq goed hoort pruttelen, zijn de mosselen klaar.
Open de papillot en werk af met fijngesneden peterselie. Serveer met zuurdesembrood en boter.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be