Salade met gegratineerde mosselen
Ingrediënten
-
2 kg mosselen
-
1 prei
-
paar takjes bladselderij
-
1 glas droge witte wijn, water of bier
-
1 dl room
-
paprikapoeder
-
2 takjes peterselie
-
2 el vers broodkruim
-
75 gr gemengde sla
Bereiding
Kook de mosselen.
Verwarm de oven voor op 200 ºC (eventueel met grillfunctie aan). Verwijder de dekselschelp van de mosselen. Snijd de mosselen los en laat ze in de onderste schelp liggen. Leg de mosselen op een bakplaat. Schep een lepeltje room op elke mossel en bestrooi ze met paprikapoeder, broodkruim en peterselie.
Leg op vier borden in het midden van elk bord een mooi bergje gemengde sla en besprenkel de sla met olijfolie en azijn.
Gratineer de mosselen ca. 2 minuten in de oven tot de room gaat koken en het broodkruim gaat kleuren. Leg ze rond de salade op de borden en serveer direct.
Recept: www.mosselen.nl
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be