Scones met gegrilde appel en gerookte paling
Ingrediënten
voor het deeg van de scones
-
150 g glutenvrije bloem
-
95 g volkoren rijstbloem
-
80 g amandelpoeder
-
2 tl bakpoeder
-
1 snuifje zout
-
60 g amandelyoghurt
-
125 ml rijstmelk
voor de geroosterde appeltjes
-
2 el olijfolie
-
½ citroen (sap)
-
2 snuifjes zeezout
-
1 el agavesiroop
voor de garnituur
-
enkele takjes dille (vers)
-
250 g gerookte paling
Bereiding
Voor de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Meng de appelschijfjes met agave en citroensap. Voeg zeezout, olijfolie en zeste van citroen toe. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster twintig minuten in de oven op 190°C.
Voor de scones: Begin met de droge ingrediënten. Doe de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder in een mengkom. Roer onder elkaar.
Voeg er nu de yoghurt en rijstmelk aan toe. Meng tot een homogeen mengsel. Dat mag met de hand.
Haal uit de mengkom en duw fijn tot 3 à 4 centimeter. Strooi eventueel wat bloem over je werkblad.
Steek rondjes uit het deeg en schik op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de rondjes met rijstmelk.
Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Tip: de bovenkant kleurt lichtjes. Ze zijn klaar, wanneer ze hol klinken als je op de onderkant klopt.
Voor het beleg: leg de appeltjes in een waaiervorm ter grootte van de scones. Snij de paling in blokjes zo groot als de scones.
Snij de scones doormidden met een broodmes. Beleg met de appeltjes, paling en dille. Dit kan ook met confituur en proscuitto of een beleg naar keuze.
Voor de thee: laat de thee trekken. Giet in glaasjes. Pimp met rozemarijn, tijm of kruiden naar keuze.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be