Scones met gegrilde appel en gerookte paling

Ingrediënten

voor het deeg van de scones

  • 150 g glutenvrije bloem
  • 95 g volkoren rijstbloem
  • 80 g amandelpoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 snuifje zout
  • 60 g amandelyoghurt
  • 125 ml rijstmelk

voor de geroosterde appeltjes

  • 2 el olijfolie
  • ½ citroen (sap)
  • 2 snuifjes zeezout
  • 1 el agavesiroop

voor de garnituur

Sofie en Eva bakken! Glutenvrij wel nog. Ze kiezen voor scones, kleine broodjes, die je zowel hartig als zoet kunt beleggen. Lekker als hapje, tussendoortje of bij de afternoon tea.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Brits
Glutenvrij

Bereiding

  1. Voor de appeltjes: schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in plakjes. Meng de appelschijfjes met agave en citroensap. Voeg zeezout, olijfolie en zeste van citroen toe. Verdeel over een bakplaat met bakpapier. Rooster twintig minuten in de oven op 190°C.

  2. Voor de scones: Begin met de droge ingrediënten. Doe de bloem, het bakpoeder en het amandelpoeder in een mengkom. Roer onder elkaar.

  3. Voeg er nu de yoghurt en rijstmelk aan toe. Meng tot een homogeen mengsel. Dat mag met de hand.

  4. Haal uit de mengkom en duw fijn tot 3 à 4 centimeter. Strooi eventueel wat bloem over je werkblad.

  5. Steek rondjes uit het deeg en schik op een bakplaat met bakpapier. Bestrijk de rondjes met rijstmelk.

  6. Bak 10 minuten in een voorverwarmde oven op 220°C. Tip: de bovenkant kleurt lichtjes. Ze zijn klaar, wanneer ze hol klinken als je op de onderkant klopt.

  7. Voor het beleg: leg de appeltjes in een waaiervorm ter grootte van de scones. Snij de paling in blokjes zo groot als de scones.

  8. Snij de scones doormidden met een broodmes. Beleg met de appeltjes, paling en dille. Dit kan ook met confituur en proscuitto of een beleg naar keuze.

  9. Voor de thee: laat de thee trekken. Giet in glaasjes. Pimp met rozemarijn, tijm of kruiden naar keuze.

0
Nog geen stemmen

Lekkers van Sofie Dumont

Honger gekregen? Op zoek naar nog meer inspiratie?

Klik snel en ontdek de recepten van Sofie uit alle seizoenen van 'De Keuken van Sofie' en 'Sofie in de keuken van'.

 

 

1. De keuken van Sofie

2. Sofie in de keuken van