Snelle lasagne à la Dina
Ingrediënten
-
15 lasagnevellen
-
extra kaas
-
een paar olijven
voor de bolognaisesaus
-
800 g gehakt
-
1 ui
-
1 teen look
-
3 wortelen
-
2 paprika
-
1 klontje boter
-
peper
-
nootmuskaat
-
zout
-
provençaalse kruiden
-
1200 g tomatenblokjes
voor de yoghurtsaus
-
450 g yoghurt
-
peper
-
zout
-
nootmuskaat
-
3 ei
-
1 handvol kaas
Bereiding
Pel de ui. Snij fijn. Pel ook de look en haal door een lookpers.
Maak de wortelen en paprika schoon. Schil de wortelen en verwijder de zaadlijsten van de paprika. Cutter tot kleine stukjes.
Was de courgettes en snij of cutter ze fijn.
Smelt een klontje boter. Stoof ajuin en look aan. Voeg het gehakt toe en bak mee aan.
Voeg de gecutterde groenten toe. Kruid met peper, nootmuskaat (optioneel), zout en provencaalse kruiden.
Voeg ook de gepelde tomatenblokjes toe. Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken onder deksel.
Maak ondertussen de yoghurtsaus. Kruid yoghurt met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de eitjes en kaas onder. Mix eventueel fijn.
Neem een ovenschaal. Begin met een lepeltje bolognaisesaus, leg hierop enkele lasagnevellen. Lepel er terug wat bolognaisesaus en ook yoghurtsaus op. Maak zo laagjes. Belangrijk is dat je eindigt met de witte saus. Strooi er nog extra kaas over en werk af met olijfjes. Plaats 40 minuten in een voorverwarmde oven van 185°C.
Haal uit en serveer.
Tip: heb je nog bolognaisesaus over? Geen nood, vries ze in en gebruik ze later opnieuw.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be