Stokbrood met geroosterde paprika en burrata

Ingrediënten

  • peper
  • zout
  • 1 el azijn bv. Xeres azijn
  • 3 el olijfolie Extra vierge
  • 400 g burrata
  • 2 grote stokbroden (zuurdesem)
  • 125 g hoeveboter
  • fleur de sel
  • zwarte peper
  • verse kruiden (dragon, rozemarijn, platte peterselie, rucola, tijm, ...)
  • venkelzaad (evt.)
  • eetbare bloemetjes (evt.)

voor de caipirinha (per persoon)

  • 1 limoen
  • 1 kl rietsuiker
  • 2 stengels rabarber
  • 4 cl witte rum of cachaça
  • een takje rozemarijn (evt.)

Sofie is een week lang te gast in de keuken van Els Pynoo. Op dinsdag duiken ze de serre in en komen terug met heel wat lekkers. Op het menu: een broodje met geroosterde paprika en burrata.

Alx extraatje: een heerlijke cocktail, de Braziliaanse klassieker caipirinha!

Tip: snij een stokbroden in hapklare stukjes. Zo heb je een lekker hapje bij de feestdagen.

Beginner
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Italiaans
Vegetarisch

Bereiding

  1. Leg de volledige paprika’s op een rooster bovenop een bakplaat.

  2. Zet je oven op het maximum (bv. hetelucht 240°) en plaats de paprika’s 10 minuten in de oven tot ze bijna zwart zien. (evt. even onder de grill als ze niet snel genoeg kleuren) 

  3. Voor de boter: snij de dragon, platte peterselie en eventueel rucola fijn. Plet de boter. Voeg een snuifje zout toe en kruid af met veel peper en voeg de fijngesneden kruiden toe. Tip: kies zelf welke kruiden je graag hebt. 

  4. Snij zuurdesembaguette middendoor.

  5. Rooster het brood. Zet je grillplaat op het maximum, leg het brood ertussen. Gebruik geen vetstof. Leg ze met de snijkant langs op de grill. Grill ze kort. Let op dat ze niet verbranden.

  6. Haal de paprika’s uit de oven.

  7. Leg ze in een kom en leg er een plastiekfolie over zodat ze even kunnen “zweten” en het vel gemakkelijk loskomt.

  8. Pel de paprika’s van zodra ze afgekoeld zijn.  Trek het vel eraf en verwijder de zaadlijsten en het sap.  Snij de paprika’s in fijne reepjes. Kruid met peper en zout. Voeg olijfolie en azijn toe. Meng goed onder elkaar.

  9. Smeer een laagje van de kruidenboter op de gegrilde baguette. Beleg met de paprikasalade. Snij de burrata in stukjes en leg het er bovenop.

  10. Werk evt. af met venkelzaad en bloemetjes.

  11. Voor de caipirinha: masseer de limoenen. Snij in vier. Knuip uit in het glas en leg er de uitgeperste stukjes bij.

  12. Snij een rabarberstok in schijfjes van 1cm. Doe ongeveer vijf schijfjes per glas.

  13. Doe 1kl rietsuiker in het glas. Stamp met een stamper of vijzel alles fijn zodat de smaken zich vermengen.

  14. Voeg de witte rum of cachaça toe.

  15. Doe de ijsblokkken in een handdoek. Klop met een deegrol fijn. Doe in de glazen.

  16. Snij een rabarberstok middendoor. Gebruik dit als stokje in het glas. Werk af met een takje rozemarijn.

0
Nog geen stemmen