Soep van geroosterde paprika's

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Vegetarisch
Soep

Bereiding

  1. Rooster de paprika’s boven een gaspit tot het vel loskomt of onder de grill tot het vel is zwartgeblakerd. Laat afkoelen in een afgesloten kom, zodat de schil er makkelijk afgaat. Hou het sap dat vrijkomt apart.

  2. Leg de tomaten 6 seconden in kokend water en laat schrikken met ijskoud water. Pel de paprika’s en tomaten, verwijder de zaadlijsten en snij in stukken snijden. Verwijder ook de zaadlijsten van het pepertje en hak fijn. Snij de ui in fijne stukjes.

  3. Fruit de fijngesneden ui, het pepertje in olijfolie. Voeg de stukjes paprika en tomaat, tijm en de kerrie toe en laat nog 5 minuutjes sudderen. Blus met de bouillon en het gewonnen sap van de paprika’s. Laat 30 minuten sudderen. Hoe langer je de paprika laat sudderen, hoe zoeter de smaak.

  4. Mix de soep fijn met een staafmixer. Breng op smaak met versgemalen peper en zout. Serveer met room naar believen.

0
Nog geen stemmen

Le Creuset - Stoofpotten

Uitgeverij:
Borgerhoff & Lamberigts
Formaat:

200 x 200 mm
Aantal pagina’s:
80 pagina’s
Prijs:
9,95 euro
ISBN:
9789089312167