Lasagne
Ingrediënten
-
15 lasagnevellen
voor de bolognaisesaus
-
2 ajuinen
-
2 stengels selder
-
3 wortelen
-
200 gram champignons
-
2 teentjes knoflook
-
600 gram gemengd gehakt
-
peper
-
zout
-
½ dl rode wijn
-
8 dl tomatenpassata
-
50 gram tomatenconcentraat
Voor de witte saus
-
50 gram boter
-
50 gram bloem
-
1 liter melk
-
200 gram gemalen kaas
-
peper
-
zout
-
muskaatnoot
-
sap van een halve citroen
Bereiding
Snijd alle groenten fijn. Snijd de paddenstoelen in plakjes.
Fruit de ui en look aan in de olijfolie.
Voeg het gehakt toe. Bak al roerend. Kruid met peper en zout
Voeg de rest van de groenten en champignions toe. Blus met rode wijn. Laat inkoken.
Voeg de passata en tomatenpuree toe.
Kruid met peper, zout, tijm, laurier, basilicum en oregano. Laat 30 minuten sudderen.
Smelt ondertussen de boter. Voeg de bloem toe en roer droog. Ruikt het naar koekjes, blus dan met de helft van de melk. Roer glad.
Voeg de rest van de melk toe. Roer goed.
Meng de helft van de kaas onder de witte saus. Laat 1 minuutje zachtjes pruttelen.
Kruid met peper, zout en nootmuskaat en verfris met citroensap.
Bouw de lasagne op: bolognaisesaus, pastavellen, bolognaisesaus en bechamelsaus, pastavellen en bouw zo verder op.
Strooi bovenaan de rest van de gemalen kaas.
Zet 30 à 40 minuten in een warme oven van 180°C tot de pasta gaar is.
Serveer met een stukje brood.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be