Heerlijke lasagne met zalm en erwtjes

Ingrediënten

  • 10 lasagnevellen Collezione (Barilla®)
  • 200 g gerookte zalm
  • 150 g scamorza
  • 100 g erwten
  • enkele sprietjes bieslook
  • 20 g boter
  • peper
  • zout
  • 400 ml bechamelsaus

voor de bechamelsaus

  • 400 ml melk
  • 40 g boter
  • 40 g bloem
  • zout
  • nootmuskaat

Met een pastagerecht zit je altijd goed. Een snelle lunch, een feestmaaltijd of een voedzaam avondmaal, het kan allemaal. Zomer, winter, lente of herfst, in elk seizoen vind je wel een passend gerechtje. Probeer dit gerechtje of laat je verrassen door één van onze andere toppers met Barilla® pasta. >> Bekijk hier onze special met alle recepten.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Bereid de bechamelsaus: smelt de boter, voeg de bloem toe en vervolgens de kokende melk, onder voortdurend roeren om klonters te vermijden. Breng aan de kook en kruid  met peper, zout en nootmuskaat. Zet opzij. 

  2. Kook de lasagnevellen in licht gezouten kokend water, zoals aangegeven op de verpakking. Laat ze uitlekken, afkoelen in koud water en drogen op een handdoek. 

  3. Snijd ondertussen de gerookte zalm en de scamorza in plakken. Voeg de gehakte bieslook toe aan de bereiding. 

  4. Beboter een ovenschotel. Doe een eerste laagje bechamelsaus op de bodem en vervolgens voldoende lasagnevellen om heel de schotel te bedekken. Voeg vervolgens de plakjes gerookte zalm toe, de scamorza, de erwten en wat gehakte bieslook. Herhaal deze stappen ongeveer 4 keer. 

  5. Bedek de laatste lasagnevellen met bechamelsaus en stukken scamorza. 

  6. Zet gedurende 20 minuten in de oven op 180 °C. 

0
Nog geen stemmen