Bloemkoolsoep met zalm en roze peper

Ingrediënten

  • 2 l water
  • 1 el roze peper
  • 4 el fijngehakte peterselie
  • 4 plakjes zalm
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ui
  • 2 aardappelen
  • boter
  • wit van de prei
  • 1 el groentebouillon
  • 1 dl room
  • grof zout
  • 1 el groentebouillon
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Snijd enkele bloempjes van de bloemkool voor de versiering. Versnijd de look, de bloemkool, de aardappelen, de ui en het wit van de prei en stoof alles aan in een beetje boter gedurende ongeveer 5 minuten. Bevochtig alles met het water en de PH Groentebouillon en laat 35 minuten koken.

  2. Mix tot een glad geheel en voeg er de room en de roze peper aan toe. Mix de peterselie met de olijfolie. Versnijd de zalm in reepjes of blokjes. Serveer de soep met de zalm en versier met de peterselieolie, de rauwe bloemkoolbloempjes en een beetje grof zout.

0
Nog geen stemmen