Soep van groene asperges met room en zalm
Ingrediënten
-
2 bussels grote groene asperges
-
1 ui
-
1 el groentebouillon
-
1½ l water
-
peper
-
zout
-
klontje boter
-
1 dl room
-
4 sneetjes gerookte zalm
versiering
-
4 el opgeklopte room
Bereiding
Was de asperges en snij de kontjes eraf. Schil de onderkanten van de asperges, snij de punten eraf en hou ze apart. Snij de rest van de asperges in fijne stukjes.
Schil de aardappel en ajuin en snij in kleine blokjes. Was de prei en snij in kleine stukken.
Smelt de boter in een kookpot en stoof alle groenten aan zonder deksel. Blus met water, voeg de bouillon toe en kruid met peper en zout. Laat opkoken en vervolgens nog 30 min pruttelen zonder deksel.
Mix de soep tot ze mooi glad is. Voeg de room toe en mix nog even schuimig.
Snij de puntjes van de asperges overlangs in 4 en laat ze even meekoken. Schep in een kom en versier met peterselie, reepjes gerookte zalm en opgeklopte room.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be