Heerlijke citroentaart
Ingrediënten
-
slagroom
Citroencrème
-
200 gr suiker
-
2 eieren
-
20 gr glucose
Taartbodem
-
vanille
-
zout
-
100 gr suiker
-
2 eieren
-
100 boter
-
50 amandelpoeder
-
200 bloem
Bereiding
Taartbodem: Meng het ei, de boter, de suiker, het zout en de vanille en meng vervolgens de bloem en het amandelpoeder eronder. Laat het deeg rusten. Rol het deeg uit tot 2 mm dikte. Schik het in een ronde beboterde en bebloemde vorm van ca. 20cm. Bak ze af in een oven van 170 graden gedurende 20 à 25 minuten.
Citroencrème: Schil de citroenen, pers ze uit en snijd de schil heel fijn. Doe alle benodigdheden voor de citroencrème in een pannetje en roer op een matig vuurtje tot de crème is ingedikt. Laat afkoelen.
Vul de gebakken taart ten slotte op met de afgekoelde citroencrème. Werk af met versgeklopte slagroom en een schijfje citroen.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be