Citroentaart nieuwe stijl

Ingrediënten

  • 2 eiwitten
  • 100 gr gesmolten boter
  • 100 gr amandelpoeder
  • 100 gr suiker
  • 100 gr bloem
  • 250 gr boter
  • 250 cl citroensap
  • 200 gr suiker
  • 10 eieren
  • citroensorbet
  • 200 gr Isomalt
Gevorderde
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Voor het maken van de crumble meng je de suiker, het amandelpoeder en de bloem en voeg je er gesmolten boter aan toe. Meng alles goed en spreid het uit op een bakplaat. Zet dit in een oven van 150° totdat de crumble er goudgeel gebakken uitziet.

  2. Voor de citroencrème neem je 250 cl citroensap; voeg daar 200 gr suiker bij en tien eitjes. Meng alles en warm het op totdat er een binding ontstaat. Dit gebeurt op ongeveer 80°. Als je ziet dat er bubbels ontstaan in het mengsel is dat een teken dat het ongeveer klaar is. Blijf er in roeren ook nadat je het van het vuur hebt genomen. Voeg er al roerend 250 gr boter aan toe. Zet het mengsel in de koelkast om af te koelen.

  3. Voor de meringue neem je het eiwit van twee eitjes en klop je dat op. Voeg er 70gr bloemsuiker aan toe. Zorg dat de meringue niet te loperig is en doe alles in een spuitzak.

  4. Smelt 200 gr Isomalt. Dat is een speciale suiker die niet verkleurt als je ze opwarmt. Laat de suiker afkoelen totdat het stroperig is. Verspreid de suiker op een Sil-pad. Dit is een rubberen matje dat tegen hitte kan. Door je suiker op dit matje te laten afkoelen krijg je een structuur van suiker.

  5. Neem de afgekoelde citroencrème en voeg een beetje room toe en spuit die met een sifon in een glaasje. Je kan het er ook gewoon met een lepel inscheppen maar dan is de crème iets minder luchtig (dan hoef je er wel geen room meer aan toe te voegen). Doe de crumble op de citroen crème en doe er een bolletje citroensorbetijs op. Spuit de meringue er met een spuitzak op. Breek de suikerstructuur en dresseer daarmee je gerecht.

0
Nog geen stemmen