Gevulde artisjok met tonijn

Ingrediƫnten

  • 3 tomaten
  • 3 el olijfolie
  • 1 teentje look
  • 100 gr tonijn in eigen nat (blik)
  • 8 artisjokbodems
  • 4 sneden wit brood
  • 3 takjes peterselie
  • 1 gehakte bieslook
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Spaans
Hapje
Voorgerecht

Bereiding

  1. Snijd uit elke snede brood twee cirkels ter grootte van de artisjokbodems.

  2. Als je artisjokken uit blik gebruikt: spoel ze dan onder water af, laat uitlekken in een zeef en daarna op keukenrol. Als je artisjokbodems uit de diepvries gebruikt: kook ze gaar in kippenbouillon, laat ze uitlekken in een zeef en daarna op keukenrol en laat ze afkoelen.

  3. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.

  4. Pel de knoflook en hak hem heel fijn. Je mag ook een knoflookpers gebruiken. Voeg hieraan de olijfolie toe en meng goed.

  5. Doe de lookolie in de pan en bak er de toastjes in.

  6. Snijd de ontvelde en ontpitte tomaten in stukjes en roer er de tonijn door. Was peterselie, schud droog en hak fijn. Roer door de tomaten. Breng op smaak met peper en zout.

  7. Vul de artisjokbodems met het mengsel en plaats ze op de broodcirkels. Bestrooi het geheel met fijngesnipperde bieslook.

0

Nog geen stemmen