Kroketje van rijst met wintergroenten

Ingrediënten

  • 200 gr rijst
  • 4 eierdooiers
  • 2 raapjes
  • 1 ui
  • verse peterselie
  • bouillonblokje groenten
  • paneermeel
  • citroen
  • snuifje bloem
Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar in de groentebouillon en laat afkoelen.

  2. Snijd de wortel en raapjes in fijne blokjes (brunoise), blancheer ze kort en laat ze afkoelen. Versnipper de ui.

  3. Voeg de groentjes toe aan de rijst. Voeg nu ei per ei toe en een handje bloem. (Zorg ervoor dat het rijstmengsel niet te slap wordt).

  4. Vorm nu bolletjes en draai ze in paneermeel.

  5. Frituur ze op 180 °c, een 5 tal minuutjes. Serveer op een bord met een schijfje citroen en gefrituurde peterselie.

0
Nog geen stemmen