Tempura van schorseneren
Ingrediënten
Mayonaise
-
8 ansjovisfilets
-
1 el kappertjes
-
2 el gehakte peterselie
-
2 el azijn
-
2 el water
-
1 eigeel
-
4 dl arachideolie
-
1 el mosterd
tempura
-
100 gr bloem
-
2 dl water
-
1 eigeel
-
PH Pepermix
Bereiding
Schil de schorseneren. Overgiet de schorseneren met citroensap. Stoom ze 2’ op 120° in de stoomoven.
Neem het eigeel, 2 el azijn, 2 el water, 4 dl arachideolie, mosterd en mix tot een mayonaise met de ansjovisjes, kappertjes en gehakte peterselie.
Meng de bloem met water en eigeel en kruid met PH Pepermix en zout.
Dip de schorseneren in de tempura.
Frituur ze op 180°.
Serveer met de kappertjesmayonaise.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be