Mousse van groene asperges met gerookte zalm

Ingrediënten

  • ¼ l groentensap
  • gelatineblaadjes
  • 200 gr opgeklopte room
  • nootmuskaat
  • 300 gr groene asperges
  • wat citroensap
  • zalmeitjes
  • basilicumolie
  • 100 gr bakboter
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hapje

Bereiding

  1. Kook de asperges heel gaar en spoel in koud water. Cutter ze tot een glad geheel.

  2. Warm het groentensap op, voeg er de boter bij alsook de gelatineblaadjes, laat lauw worden en voeg er de puree van asperges bij, alsook de geklopte room. Breng op smaak met peper, zout en citroensap.

  3. Stort in een vorm en laat 1/2 dag rusten in de koelkast.

  4. Serveer voor het serveren met dille, zure room, zalmeitjes en basilicumolie.

0
Nog geen stemmen