Ann Vertriest
Pennette in een pompoensaus met gerookte zalm
Ingrediënten
-
400 gr pompoen in blokjes
-
pennete
-
gerookte zalm
-
1 fijngesnipperd sjalotje
-
1 teenjte knoflook
-
2 glazen groentebouillon
-
fijngesneden bladpeterselie
-
100 gr boter
-
120 gr gerookte zalm
-
pillipilli
Bereiding
Laat de fijngesnipperde sjalot even stoven in boter.
Voeg de pompoenblokjes eraan toe. Voeg vervolgens 1 glas groentenbouillon eraan toe en kook de pompoen gaar op een zacht vuurtje. Voeg hier pilipili aan toe.
Druk de pompoenblokjes met een vork plat en voeg de boter er geleidelijk aan toe tot een smeuïge saus. Snijd de gerookte zalm in sliertjes en meng deze onder de pompoensaus.
Werk het geheel af met de fijngesneden bladpeterselie en de gemalen parmezaanse kaas. Kook de pennette al dente af en meng ze onder de pompoensaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be