Rilette van konijn
Ingrediënten
-
grof zeezout
-
eendenvet
-
rozemarijn
-
tijm
-
laurier
-
marjolein
-
pepermix
-
korianderbolletjes
-
1 th lepel suiker
Bereiding
Cutter het zeezout met de peper, suiker, korianderbolletjes, rozemarijn, tijm en laurier. Hak de tijm, laurier, rozemarijn en marjolein en bedek er de konijnbillen mee. Overgiet met het zoutmengsel en druk lichtjes aan. Laat een nacht rusten in de koelkast.
Haal de billen uit de koelkast en spoel ze af. Konfijt in de oven gedurende 4 uur op 100° in het eendenvet.
Haal het vlees van het been en trek het in draadjes. Hak de rozemarijn. Stoof de look aan en voeg er de draadjes konijn en rozemarijn bij. Meng met wat vet.
Doe het in een steriliseerbokaal. Zet in de koelkast.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be