Rilette van varkensvlees

Ingrediënten

  • 1 kg keelspek
  • 1 kg gepekeld rauw buikspek
  • 1 kg varkensvet (rugvet)
  • ½ kg gerookt spek
  • 4 uien
  • ¼ l water
  • ¼ l witte wijn
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 takjes tijm
  • peper en zout
Beginner
4 personen
Meer dan 90 minuten
Broodjes
Hapje

Bereiding

  1. Alle spek en vet in dobbelstenen snijden. Opzetten in een pot met dikke bodem, regelmatig roeren. Laat het vet volledig smelten (kan 2 uur duren). Vet afgieten en warm wegzetten.

  2. 4 gehakte uien opzetten met het resterende spek en bevochtigen met de helft water, de helft witte wijn tot alles net onderstaat. Laurier en tijm toevoegen, afkruiden met peper en zout.

  3. Alles volledig laten uitkoken, kruiden verwijderen en alles licht cutteren.

  4. Voeg het weggezet vet er beetje bij beetje bij en verdelen over glazen potjes. Afdekken met folie en 24 uur laten rusten.

0
Nog geen stemmen

Danie De Wet, Chardonnay 2011 (Roberston, Z-A)

Delhaize, €6,69
Herkenbare eikloze Chardonnay, met zowel de boterigheid als perzikfruit van de druif. Verder heel citrusgetypeerd, met o.a. limoensorbet en bergamot.