Trio van meloen

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Dessert

Bereiding

  1. Meloen Tatin: Snij met een parisiennelepel (halfrond scherp lepeltje) bolletjes uit de meloen. Smelt een klont boter en laat een handvol suiker karamelliseren en voeg de bolletjes meloen samen met de gesneden rozemarijn toe. Karamelliseer kort! Haal de pan van het vuur en laat ze snel afkoelen in een bak ijswater.

  2. Maak van de boter, bloem, suiker een crumbledeeg en meng met grof gemalen Amaretinikoekjes. Leg de meloenbolletjes in een kleine pan of stenen potje en bedek met het deeg. Zet in een hete oven tot het deeg licht kleurt, gril dan nog even verder. Haal uit de oven, laat 10 min rusten en draai om.

  3. Meloen in chocolade: Snij met een parisiennelepel bolletjes uit de meloen. Smelt chocolade boven een bain marie. Dep de bolletjes droog en haal ze door de gesmolten chocolade. Laat even afkoelen en rasp ondertussen melkchocolade tot chocoladevlokken. Haal de lauwe bolletjes door de chocoladevlokken. Injecteer met een injectiespuit met Meloncello of Limoncellolikeur.

  4. Watermeloen in gelatine: Versnijd een kleine watermeloen en ontpit ze. Haal de meloen door de blender. Kook de watermeloen samen met de munt en suiker in tot 2/3de. Haal door een zeef en voeg naar smaak grenadine, en/of perzikstroop toe. Knijp enkele blaadjes gelatine uit en smelt ze in de watermeloen. Stort in een ondiepe schaal en laat opstijven.

  5. Serveer de drie soorten meloen samen en besprenkel met Meloncello likeur.

0
Nog geen stemmen