Spinaziesoep

Ingrediënten

  • 2 l water
  • 500 gr ontvroren diepvriesspinazie
  • 1 wit van prei
  • 1 kleine ui
  • 1 kleine aardappel
  • ½ el PH Groentenbouillon
  • klontje vetstof
  • room
  • broodcroutons (gebakken in wat olijfolie)
  • basilicum
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Soep

Bereiding

  1. Snijd alle groenten (de prei, de ui en de aardappel) fijn en stoof ze aan gedurende 4 minuten in een beetje vetstof. Giet het water eroverheen, voeg de PH Groentenbouillon eraan toe en laat alles gedurende 35 minuten koken.

  2. Voeg de spinazie er pas op het eind aan toe om de mooie groene kleur te behouden en laat hem nog even opkoken. Mix de soep mooi glad. Voeg er een beetje room aan toe en werk het bord af met basilicum en gebakken croutons.

0
Nog geen stemmen