Varkenshaasje in bladerdeeg met appel

Ingrediënten

  • 2 Jonagolds
  • 1 varkenshaasje
  • boter
  • 2 el rozijntjes
  • 1 dl rum
  • 1 dl water met 1 theelepel rundsbouillon
  • 2 dl (light) room
  • 1 vel bladerdeeg

Feestelijk en toch eenvoudig, varkenshaasje in bladerdeeg. Misschien iets voor met Nieuwjaar of Kerstmis?

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Bak het varkenshaasje bruin langs alle kanten. Snijd de appelen in een fijne brunoise en stoof ze aan in wat boter tot ze gaar zijn. Laat de helft ervan afkoelen, de andere helft blussen met rum. Voeg water en bouillon toe alsook de rozijntjes en de room. Laat het geheel inkoken tot een saus.

  2. Leg wat van de afgekoelde appeltjes op het bladerdeeg en wikkel ze samen met de filet in het bladerdeeg. Kleef het geheel toe met wat eigeel en bak ongeveer 20 minuten op 180°C.

0
Nog geen stemmen