Bladerdeegje met appel
Ingrediënten
-
4 el rum
-
2 el honing
-
1 eigeel
-
verse munt
-
4 bolletjes ijs
-
4 el geklopte, gesuikerde room
-
2 el rozijn
-
1 velletje bladerdeeg
-
2 appels
-
bakboter
Bereiding
Snijd 4 rondjes van 10 cm uit het bladerdeeg. Smeer ze in met een beetje eigeel en bak ze gedurende 20 à 25 minuten op 180°C.
Snijd de appelen in de vorm van halve maantjes. Bak ze vervolgens in boter. Voeg er een beetje kaneel, de rozijntjes, de rum en de honing aan toe.
Snijd de bladerdeegjes in tweeën. Leg de appeltjes op de onderkant ervan. Bedek de appeltjes met de geklopte gesuikerde room. Leg het hoedje bovenop de room. Serveer het geheel met een bolletje ijs en versier met verse munt.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be