Gevulde varkenspoot

Ingrediënten

  • 1 teentje look
  • 2 el gehakte peterselie
  • peper en zout

bouillon

  • water
  • 1 el PH rundsbouillon
  • 1 selder
  • 1 prei
  • 1 ajuin
  • 1 wortel
  • tijm en laurier

Vulling

  • 300 gr varkensgehakt
  • 1 ei
  • 2 el paneermeel
Gevorderde
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Giet water in een kookpot en zet op een hoog vuur. Snij de groenten voor de bouillon grof, leg ze in het water en breng aan de kook. Maak een insnijding aan de onderkant van de varkenspoten en leg ze in de bouillon. Laat 36u sudderen op 75 à 80°c (op het kleinste vuur).

  2. Haal de poten uit de bouillon. Snij met een scherp en fijn mes het vel los van het vlees. Snij vervolgens het vlees los van het been, en trek het been eruit. Trek al de resten vlees van het been en hak fijn. Doe dit bij het gehakt, samen met het ei en paneermeel. Kruid met peper en zout en meng alles goed door. Hak de look en peterselie fijn, voeg toe en meng.

  3. Leg de ontbeende poot open op een stuk zilverpapier. Leg de vulling erop en vouw de poot terug dicht. Rol stevig in het zilverpapier tot een worst en vouw toe. Laat dit nog 30 min zachtjes sudderen in de bouillon. Laat afkoelen in het zilverpapier in de koelkast. Snij er mooie schijven van.

0
Nog geen stemmen

Gevulde varkenspoot

1. Eerst koken, dan pas ontbenen
2. Doe het vlees dat nog aan het been hangt fijngehakt bij de vulling
3. Draai de gevulde poot in zilverpapier