Vegetarische pasta met spinazie en boontjes
Ingrediënten
-
400 gr penne
-
1 sjalot
-
1 handvol spinazie
-
1 teentje look
-
3 el amandelschilfers
-
peper
-
zout
-
150 g ricotta
-
300 g groene boontjes
-
een paar takjes basilicum
-
4 el olijfolie
-
een paar takjes peterselie
Bereiding
Kook de penne gaar volgens de verpakking.
Doe 2 eetlepels olijfolie in een pan. Snij een sjalotje en look fijn. Stoof aan.
Blancheer of stoom de boontjes al dente. Stoof ze daarna mee aan met het sjalotje. Voeg de spinazie en grofgehakte olijven toe. Stoof aan.
Rooster de amandelschilfers lichtbruin.
Kruid de groenten met peper en zout.
Meng de pasta onder de groenten. Meng er de ricotta onder. Werk af met verse kruiden en amandelschilfers.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be