Penne met salsiccia di finocchio
Ingrediënten
-
2 venkels
-
1 el olijfolie
-
2 takjes rozemarijn
-
2 el venkelzaad
-
6 salsicca’s di finocchio
-
1 rode ui
-
3 teentjes knoflook
-
500 ml passata
-
500 g penne
-
plantje basilicum
-
30 g parmezaanse kaas
-
1 citroen
Bereiding
Spoel de venkels en snijd ze in kwartjes. Bewaar het loof en de buitenste blaadjes apart.
Doe de kwartjes in een kookpot en zet onder met olijfolie.
Voeg 1 takje rozemarijn en 1 el venkelzaad toe en verwarm op hoog vuur.
Wanneer de olie begint te pruttelen, kan het vuur zachter. Laat ongeveer 30 minuten konfijten.
Verwarm een grote antikleefpan op middelhoog vuur en bak de salsiccia’s in olijfolie.
Snipper 1 rode ui, 2 tenen knoflook en 1 takje rozemarijn fijn.
Haal de salsiccia’s uit de pan en bak de ui, knoflook en rozemarijn aan.
Voeg 1 kl venkelzaad toe.
Breng een grote kookpot met gezouten water aan de kook.
Voeg 500 ml passata toe aan de pan en laat sudderen op een zacht vuur.
Kruid met peper en zout en voeg de salsiccia’s toe.
Kook de penne in 10 minuten al dente.
Doe het loof en de buitenste bladeren van de venkel in de hakmolen.
Voeg een handvol basilicum, 1 teentje knoflook, 30 g parmezaanse kaas en 8 el olijfolie toe.
Kruid met peper en zout en voeg de zeste en het sap van 1 citroen toe. Mix alles tot een pesto.
Giet de penne af en voeg toe aan de saus.
Serveer de pasta met salsiccia, geconfijte venkel en pesto.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be