Tortellini 3 kazen

Ingrediënten

Het eerste gerecht dat Loïc als 10-jarige voor zijn vriendjes uit de straat maakte? Tortellini's met 3 Belgische kazen. Een super eenvoudige bereiding met 3 ingrediënten evolueerde naar een fijnproeversgerecht.

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Italiaans

Bereiding

  1. Meng 300g bloem met wat zout.

  2. Voeg 3 eieren één per één toe en meng.

  3. Maak een bolletje van het deeg en laat 30min rusten in de koelkast.

  4. Snijd een sjalot en één teen look fijn en stoof aan in olijfolie.

  5. Voeg een handvol jonge spinazie toe. 

  6. Kruid af met peper en zout. 

  7. Meng Achelse blauwe, ricotta en tomp.

  8. Hak de spinazie fijn en voeg toe. 

  9. Kruid af met nootmuskaat en witte peper en doe in een spuitzak.

  10. Snijd een sjalot en één teen look fijn en stoof aan in olijfolie.

  11. Voeg tijm, laurier en rozemarijn toe.

  12. Voeg vloeibare groentebouillon toe en meng met witte wijn.

  13. Voeg 20cl volle room toe.

  14. Rol de pasta uit en snijd er cirkels uit.

  15. Spuit de vulling in het midden en maak de buitenkant nat met water.

  16. Vouw de pasta toe tot een tortellini.

  17. Kook de tortellini’s in zout water tot ze komen boven drijven.

  18. Haal de resten van de kruiden uit de saus.

  19. Voeg Achelse blauwe en tomp toe. 

  20. Meng de saus met pastawater.

  21. Werk af met Achelse blauwe en peterselie.

0
Nog geen stemmen