Open lasagne met pesto en courgette
Ingrediënten
-
2 handenvol verse spinazie
-
300 g bloem
-
3 eieren
-
4 el suiker
-
20 cl rode wijnazijn
-
10 kerstomaten
-
2 tenen knoflook
-
1 handvol amandelen
-
80 g parmezaanse kaas
-
1 sjalot
-
200 g ricotta
Bereiding
Breng een kookpot met water aan de kook.
Blancheer 2 handenvol spinazie enkele seconden.
Voeg zout toe aan het water en breng aan de kook voor de pasta.
Laat de spinazie schrikken onder koud water en knijp dit daarna goed uit.
Pureer de spinazie fijn in een hakmolen.
Meng 300 g bloem met 3 eieren, 1 el olijfolie en een snuifje zout.
Voeg 1 el spinazie toe aan de helft van het deeg en kneed tot een homogeen, zacht pastadeeg.
Dek het deeg af met vershoudfolie en laat minstens 30 minuten rusten in de koelkast.
Maak een karamel van 4 el suiker en een beetje water.
Blus met 20 cl rode wijnazijn en warm verder op tot alles gesmolten is.
Halveer een 10-tal kerstomaten en overgiet ze met de marinade.
Verwarm een grillplaat en snijd 2 courgettes in fijne plakken.
Besprenkel met olijfolie en kruid af met peper en zout.
Grill ze op een hete grillplaat.
Doe 1 handvol amandelen in de cutter.
Voeg 1 teentje knoflook, 80 g parmezaanse kaas, de blaadjes van 1 basilicumplantje, peper, zout en olijfolie toe.
Houd enkele stukken courgette apart voor de afwerking en doe de rest in de cutter. Mix alles tot een pesto.
Snijd 1 sjalot en 1 teen knoflook fijn en stoof aan in olijfolie.
Voeg 200 g ricotta toe en kruid af met peper en zout.
Rol de pasta zo dun mogelijk uit op een bebloemd werkblad en snijd er lasagnevellen uit.
Kook de lasagnevellen 30 seconden in het gezouten water.
Serveer de pasta met ricotta, pesto, courgette en tomaten.
Werk af met basilicum en olijfolie.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be