Mosselen met linguine
Ingrediënten
-
10 cl koolzaadolie
-
1 kg mosselen
-
1 ui
-
1 teentje knoflook
-
1 handvol platte peterselie
-
witte wijnazijn
-
1 el ongeraffineerde rietsuiker
-
250 gr linguine
-
1 glas witte wijn
-
½ blik gehakte tomaten
-
1 kl venkelzaad
-
1 kl komijnzaad
Bereiding
Spoel de mosselen en laat ze weken in koud water.
Doe een bodem koolzaadolie in een steelpan
Snijd 4 sjalotten fijn en frituur ze in de olie.
Spoel de selder en snijd de selder en de ui in brunoise.
Hak een teen knoflook fijn.
Snijd een handvol peterselie fijn.
Doe iets meer dan de helft van de ui en de selder in een steelpan.
Voeg wat witte wijnazijn en 1 el suiker toe.
Voeg water, een blad laurier en een snuif zeezout toe en laat koken.
Kook 250 g linguine in 9 minuten al dente in gezouten water.
Doe de ui, selder, look en peterselie in een schaal met deksel.
Voeg de mosselen toe.
Voeg een glas witte wijn, een half blik gehakte tomaten, olijfolie, peper en zout toe.
Stamp 1 kl venkelzaad en 1 kl komijnzaad fijn in de vijzel en voeg toe.
Kook dit 5 minuten onder deksel in de microgolfoven op 600W.
Giet de gefrituurde sjalot af.
Giet de pasta af en haal de mosselen uit de microgolfoven.
Serveer de pasta met de mosselen, gepekelde groenten en gefrituurde sjalot.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be