Vol au vent met frietjes

Ingrediƫnten

  • 1 kip
  • 1 l water
  • 1 el PH kippenbouillon
  • 1 stronk prei
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 250 gr gehakt
  • 1 halve citroen
  • bloem

voor de roux

  • 75 gr bloem
  • 75 gr boter
  • 250 ml melk
  • 750 ml kookvocht van de kip
  • 2 dooiers
  • 2 dl room
Beginner
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Zet het water op, doe er de prei, de selder en de ui in zijn geheel en de kip in. Voeg de kippenbouillon bij en kruid het geheel goed af met PH Pepermix & zout. Laat 45 minuten doorkoken.

  2. Rol ondertussen de balletjes allemaal even groot en rol ze door de bloem. Neem het kookvocht van de kip, doe dit in een apart pannetje en kook de balletjes gedurende 10 minuten.

  3. Haal de kip uit het kookvocht en haal de kip van het been. Maak een roux van boter en bloem, doe er de 250 cc melk en de 750 cc kookvocht van de kip op en pers er een halve citroen in. Roer de saus goed door en laat ze koken.

  4. Leg er de kip, de schijfjes rauwe champignons, de balletjes, een lepel PH Kippenbouillon in en bind net voor het serveren met de liaison van 1 ei & 2 dl room. Overstrooi met peterselie.

  5. Serveer met verse frietjes.

3.5

Average: 3.5 (2 stemmen)