Coeur de boeuf tomaat

Eigenschappen

Coeur de boeuf-tomaten zijn grote, onregelmatig vormige tomaten met dikke ribbels. Door zijn unieke vorm, is de coeur de boeuf-tomaat erg decoratief. Maar hij heeft ook nog andere nuttige eigenschappen: de tomaat is minder waterig, en daarom ideaal om fijne schijfjes van te snijden. Coeur de boeuf is ook minder zuur dan een gewone tomaat. In de winkel of bij groenteboer zal je zien dat de schil nog geel-oranje of zelfs groen is. Dit komt doordat deze tomaat van binnenuit naar buiten rijpt. De tomaat kan dus perfect rijp zijn, met een nog groene schil. Coeur de boeuf tomaten zijn zeer geschikt voor salades, bijvoorbeeld in combinatie met zacht smakende kazen zoals mozzarella. De volle, frisse smaak laat zich perfect combineren met zachte kazen. Ook is deze tomaat ideaal om tomatensoep van te maken. Let bij de aankoop op dat de tomaten stevig aanvoelen, en geen beschadigingen hebben. Tomaten behouden hun smaak en stevigheid het beste als ze worden bewaard bij een temperatuur tussen de 12-16 ºC. Bewaar tomaten beslist niet in de koelkast, want dan verliezen ze dus hun lekkere aroma! Bewaar ze ook niet in de buurt van komkommers of aubergines. Eet tomaten bij kamertemperatuur., de smaak komt dan het beste tot z'n recht.

Recepten