Bosch

Broodje varkensvlees met chutney van kiwibes

Ingrediënten

Kiwibes is nog onbekend voor het grote publiek, maar blijkt een echte vitaminebom te zijn, die ook nog eens in België gekweekt wordt. Loïc maakt een broodje van varkensvlees met een chutney van kiwibes.

Beginner
1 persoon
Tussen 30 en 60 minuten
Belgisch

Bereiding

  1. Kruid het varkensgebraad met peper en zout. 

  2. Schroei aan in boter. 

  3. Snijd 3 sjalotten fijn en stoof aan in veel olijfolie. 

  4. Zet het varkensgebraad 30min in de oven op 180°C tot de kerntemperatuur 65°C is. 

  5. Meng 2el ongeraffineerde rietsuiker met 2el ciderazijn.

  6. Laat de uien uitlekken op keukenpapier.

  7. Voeg de kiwibessen toe aan de kom.

  8. Snijd een sjalot fijn en voeg toe. 

  9. Voeg zeste van citroen toe.

  10. Schil en rasp de gember en voeg toe. 

  11. Laat het vlees 15min rusten.

  12. Snijd een coeur de boeuf tomaat in plakjes. 

  13. Kruid met peper en zout. 

  14. Strijk een broodje in met mosterd. 

  15. Snijd het varkensvlees fijn. 

  16. Beleg het broodje en werk af met rucola.

0
Nog geen stemmen