Vitello 'Tomato'

Ingrediënten

Beginner
4 personen
Tussen 15 en 30 minuten
Italiaans
Voorgerecht

Bereiding

  1. Strijk het kalfsvlees in met 2 eetlepels olijfolie. Kruid met zout en peper. Bak rondom rond op hoog vuur en gaar daarna - afhankelijk van de dikte -10 à 15 minuten op 160° in de oven. Strooi er de rozemarijn en de tijm over en laat nog enkele minuten verder garen. Haal het vlees uit de pan en laat afkoelen.

  2. Blus de pan met een scheut water en zeef de losgeweekte bakjus. Mix de tonijn, ansjovis en de helft van de kappertjes glad met de gerecupereerde bakjus en haal opnieuw door een fijne zeef. Meng het geheel met de mayonaise.

  3. Ontvel de tomaten en snij in flinterdunne plakjes. Schik op koude borden, kruid met zout, peper en olijfolie.

  4. Snij het vlees in dunne plakjes en schik over de tomaten. Strijk er de saus over uit. Garneer met de overige kappertjes en de basilicum.

5

Average: 5 (1 stem)

Pico Maccario, Lavignone 2010 (Barbera d’Asti, Italië)

Magnus Wijnen, €10
Elegante Barbera met impressies van melkchocolade, hazelnoot, framboos en bosaardbei. Zijdezacht.