Kipsatétjes met verrassende satésaus

Ingrediënten

satésaus

  • 1 verse rode chilipeper
  • ½ teentje knoflook
  • 3 el knapperige pindakaas
  • sojasaus
  • stuk van 2cm verse gember
  • 2 limoenen

kip

  • 4 kippenborsten van 180 gr
  • lopende honing
Dit kan iedereen
4 personen
Minder dan 15 minuten
Aziatisch
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Voor de satésaus: stop de koriander (met steeltjes en al) in de keukenrobot met de chilipeper (zonder steeltje), de gepelde look, 3 volle eetlepels pindakaas en een scheut sojasaus. Schil de gember, hak hem grof en voeg hem eraan toe. Rasp er de schil van de twee limoenen bij en pers het sap van een van de twee erbij. Voeg wat water toe en mix dit alles tot je een pasta krijgt. Kruid naar smaak. Schep de helft ervan in een mooie kom en besprenkel met extra vergine olijfolie, zet de rest opzij.

  2. Leg de kippenborsten op een plastic snijplank, om en om, dicht bij elkaar. Duw voorzichtig de satéstokjes door de kippenborsten. Snij tussen de stokjes, zo krijg je 4 kebabs.

  3. Rijg eventuele restjes van de kip bij op de satéstokjes. Maak kleine inkepingen aan beide zijden om de kip krokanter te maken.

  4. Schep de rest van het satésausmengsel uit de keukenrobot in een ovenschotel, voeg de kippensatés toe en draai ze om met je handen om ze te bedekken, terwijl je de smaken in het vlees wrijft.

  5. Besprenkel de kip met olijfolie en kruid met zout. Zet ze boven in de oven, onder de grill, gedurende 8 tot 10 minuten aan elke kant, of tot ze goudbruin en gaar is.

  6. Draai de sateetjes om, besprenkel ze met wat lopende honing en zet ze weer onder de grill gedurende 8 tot 10 minuten.

5
Average: 5 (2 votes)