Roergebakken ribeye-steak
Ingrediënten
-
2 ribeye steaks van 250 gr
-
1 th lepel szechuanpeper
-
Chinees vijfkruidenpoeder
-
stuk van 2cm verse gember
-
½ rode chilipeper
-
1 teentje knoflook
-
1 limoen
-
enkele takjes verse koriander
Bereiding
Leg het vlees op een houten snijplank en strooi er zout en peper overheen van op een afstand.
Stamp de szechuanpeper fijn in een vijzel. Leg een snuifje in elk serveerkommetje en strooi de rest over het vlees samen met een goede snuif vijfkruidenpoeder.
Sprenkel wat olijfolie over het vlees en de plank en wrijf het vlees over de plank zodat het de smaken goed absorbeert.
Leg de steaks in een hete grillpan en laat ze aan elke kant 2 minuten bakken tot ze à point gebakken zijn, of bak ze naar believen. Draai ze af en toe om met een tang terwijl je met de rest bezig bent.
Neem een schone plank, besprenkel die met olijfolie en leg je steaks erop. Haal de grillpan van het vuur. Schil de gember en rasp hem, samen met de chilipeper en de look, over de steaks, gewoon om ze op smaak te brengen. Pers de limoen erover uit.
Snij de steaks schuinweg in plakjes van 1 cm en draai ze enkele keren om zodat ze alle aroma’s op de plank absorberen. Voeg wat koriander toe en leg de plank op tafel.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be