Brandade met mosselen en kabeljauw

Ingrediënten

Gevorderde
4 personen
Tussen 60 en 90 minuten
Belgisch
Hoofdgerecht

Bereiding

 1. Begin met het schillen van vier aardappelen. Schil en snij ook het kwart van een knolselder.

 2. Kook de knolselder met de aardappelen in licht gezouten water.

 3. Was en snij de groene selder grof. Plet het teentje knoflook. Was de mosselen en stoof verder aan met de look en selder. Voeg wat verse takjes tijm en een fijngesneden sjalot toe. Overgiet met een flinke scheut witte wijn en kruid met veel peper van de molen. Doe een deksel op de pot. 

 4. Laat opkoken tot de mosselen schuimen. Haal het deksel van de pot en laat de damp ontsnappen. Plaats het deksel opnieuw op de pot en laat terug schuimen. Haal daarna van het vuur. 

 5. Snij de verse kabeljauw in brunoise. 

 6. Haal de mosselen uit de schaal en bewaar in wat van hun jus. Zo drogen ze niet uit. Bewaar 1 mosseltje per persoon in hun schaal. 

 7. Giet de aardappelen af. Laat kort drogen op het vuur. Plet de aardappelen en voeg wat jus van de fond toe. Plet verder. Kruid met verse peper. Voeg de kabeljauw toe. Meng goed door elkaar en breng op smaak met vers gesneden bieslook.  Voeg een klontje gezouten boter toe. Breng op smaak met het sap  van een halve citroen.

 8. Laat de jus van mosselen verder inkoken met het sap van een halve limoen. 

 9. Hak wat platte peterselie. Meng met de blaadjes tijm, zeste van 1 limoen en 1 halve citroen. 

 10. Doe een scheut room bij de mosseljus. Roer en warm terug op. Voeg een klontje boter toe, zet het vuur veel lager en mix. Zorg dat de saus niet meer kookt! Smaak af met peper. 

 11. Decoreer het bord. Plaats wat brandade op een warm bord. Leg er wat mosseltjes tussen. Lepel saus op de mosseltjes. Werk af met een mosseltje in de schaal, wat van de verse kruiden mengeling, een takje tijm en een draai van peper. 

0
Nog geen stemmen

Dit is een recept van Rosario uit The Taste