Herfstplank met rilette, zelfopgelegde groenten en pompoenschijfjes
Ingrediënten
-
100 g pompoenpitten
-
100 g zonnebloempitten
-
100 g lijnzaad
-
100 g walnoten
-
100 g hazelnoten
-
100 g sesamzaad
-
6 eieren
-
100 cl olijfolie
-
75 g gerookt spek
-
bloem
-
volle melk
-
3 el gruyerekaas
-
3 el parmezaanse kaas
-
4 vijgen
-
rode wijnazijn
-
½ kl zwarte peper
-
1 kl jeneverbessen
-
1 kruidnagel
-
1 el komijn
-
paneermeel
-
150 g rillette
Bereiding
Doe telkens 100g van de noten/pitten in een kom en meng.
Voeg 10cl olijfolie toe.
Kruid af met zout.
Voeg 5 eieren toe en meng alles.
Giet in een bakvorm met bakpapier en zet 60min in de oven op 160°C.
Snijd 75g spek fijn, bak aan in boter.
Rasp 3el gruyerekaas en 3el parmezaanse kaas.
Laat het spek uitlekken op keukenpapier.
Voeg bloem toe aan de vetstof en blijf roeren tot je een roux hebt.
Voeg de melk toe en blijf roeren tot het een massa wordt.
Voeg de kaas toe.
Voeg het spek toe.
Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
Stort uit in een ovenschotel, dek af en zet in de vriezer.
Snijd 4 vijgen fijn en doe in een steelpan.
Voeg rode wijnazijn toe.
Stamp 1/2kl zwarte peper en 1kl jeneverbessen fijn en voeg toe.
Voeg 1 kruidnagel toe.
Laat sudderen op een laag vuur en voeg af en toe wat water toe.
Snijd het loof van de wortelen en spoel ze grondig.
Doe in een bokaal en voeg komijnzaad toe.
Zet ze onder water en voeg 3% zout toe.
Sluit af en laat 3 tot 5 dagen rusten.
Paneer de kroketten in bloem, losgeklopt ei en paneermeel.
Frituur ze in olie van 170°C.
Serveer alles samen met rillette, verschillende kazen en vlees.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be