Menam Kippensoep: Tom Kha Kai
Ingrediënten
-
3 vissaus
-
1 th lepel tamarindesaus
-
2 groene pepertjes
-
4 champignons
-
200 gr kippenfilet
-
6 blaadjes kafir-limoen
-
60 gr laoswortel (galangal)
-
3 stengels citroengras
-
4 dl gevogeltebouillon
-
2 limoensap
-
blaadjes verse koriander
-
4 dl kokosmelk
Bereiding
Doe een beetje arachide-olie in een pan, voeg er de galangal, citroengras en de kafirblaadjes bij. Overgiet na 1 min alles met de bouillon en de kokosmelk. Laat gedurende 2 min. zachtjes koken.
Doe er de kip, de champignons en de pepertjes bij. Laat alles 1 min zachtjes verder koken.
Voeg er nadien de vissaus, het tamarindesap en het citroensap bij. Strooi er op het laatst de korianderblaadjes over.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be