Flapje van banaan met chocoladesaus
Ingrediënten
-
50 gr bittere chocolade
-
1 losgeklopt eigeel met water
-
1 el suiker
-
4 vellen loempiadeeg
-
2 el vanillesuiker
-
1 dl room
-
2 bananen
-
1 scheut rum of Cognac
Bereiding
Smelt de chocolade au bain marie. Voeg er de suiker en de room aan toe en meng alles. Voeg een scheutje cognac toe en hou dit alles warm. Snij de bananen in twee en dep ze even in de vanillesuiker.
Leg een loempiavel op het werkvlak met één van de hoeken naar u toe (zodat er een ruit voor u ligt). Leg de banaan in het midden. Bestrijk de zijkanten en de hoeken met het eigeel-mengsel. Vouw de linker- en rechter hoek dicht. Vouw daarna de hoek onderaan over de banaan en rol de loempia dicht. Bak ze in de friteuse en serveer met de chocoladesaus.
voor meer recepten ga naar VTMKoken.be