Tomatensoep met kip, olijven, kappers en basilicum

Ingrediënten

  • 1 l kippenbouillon
  • 1 mespunt paprikapoeder
  • 1 tas olijven
  • 1 bussel verse basilicum
  • 2 takken tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 el tomatenpuree
  • 4 rijpe tomaten
  • 3 teentjes look
  • 2 uien
  • 400 el olijfolie
  • 1 kipfilet
Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Stoof uien, look en tomaten aan in olijfolie. Voeg er tijm en laurier aan toe. Voeg tomatenpuree toe en bevochtig met water of kippenbouillon.

  2. Breng aan de kook. Snij de kip in stukken en kook ze zachtjes mee. Verwijder de kip en mix en zeef de soep. Kruid af met peper, zout en cayenne.

  3. Verdeel de kip over de borden samen met een beetje gesneden olijven en de kappers. Verdeel de soep en werk af samen met een beetje basilicum en olijfolie.

0
Nog geen stemmen