Chocoladecombinatie met limoen en banaan

Ingrediënten

voor de bounty

voor de limoencrèmeux

voor de limoensorbet

voor de chocoladekaramel

voor de chocolademousse

voor de gemarineerde banaan

Dit kan iedereen
4 personen
Meer dan 90 minuten

Bereiding

  1. Bounty: kook de room en stort die op de witte chocolade. Mix alles goed, spatel er de kokosrasp door en bewaar koel. 

  2. Limoencrèmeux: week de gelatine in koud water. Klop de eieren los. Breng het water, limoensap en de suiker aan de kook en stort dit op de eieren. Giet het beslag terug in de pan en laat het mooi binden. Voeg de gelatine toe Monteer met 200 g ijskoude boter en bewaar het koel. 

  3. Limoensorbet: week de gelatine in koud water. Breng het water, limoensap en de suiker aan de kook en voeg de gelatine eraan toe. Laat het beslag een nachtje rusten in de koelkast. Zet het vervolgens in de diepvries en roer het regelmatig door met een vork. 

  4. Chocoladekaramel: karameliseer de suiker in een hoge pan. Kook de room en blus de karamel hiermee. Laat nog even doorkoken en giet dit door een fijne zeef op de chocolademengeling. Mix tot de chocolade helemaal opgelost is en zet het geheel vervolgens in de koelkast

  5. Chocolademousse: smelt de chocolade au bain-marie. Meng de eierdooiers en de eieren in een kom en klop ze op met 60 g suiker. Klop de room luchtig. Meng 60 g suiker en 30 ml water en kook dit tot er een homogeen mengsel ontstaat. Voeg dit kloppend toe aan de eiermengeling. Spatel er meteen de gesmolten chocolade onder en vervolgens de opgeklopte room. Giet de chocolademousse in een spuitzak of ijsblokjesvormen. 

  6. Gemarineerde banaan: schraap de zaadjes uit het vanillestokje en breng ze aan de kook met de rum, water, limoensap en suiker. Schil de banaan en snijd ze in stukken van ca. 4 cm. Steek ze uit met een appelboor en leg dit ca. 1 uur in de afgekoelde marinade. 

  7. Bereiding (algemeen): maal de chocoladekoekjes fijn. Snijd de passievruchten in twee en haal ze leeg met een lepel. Dresseer alle bereidingen op het bord. 

0
Nog geen stemmen

Lekkers uit Mijn Pop-uprestaurant!

Maak van elk restaurant één van hun gerechten.

 

Ontdek hier alle andere recepten!