Aardappelen à la Flamande

Ingrediënten

Dit kan iedereen
4 personen
Tussen 30 en 60 minuten

Bereiding

  1. Was de ongeschilde aardappelen, plaats ze op een bakplaat en bedek ze met het zeezout.  

  2. Bak de aardappelen gedurende 50 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.  

  3. Kook ondertussen de eieren tot ze hardgekookt zijn, pel ze en snijd ze in kleine stukjes. 

  4. Smelt de boter en meng met de eieren. 

  5. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. 

  6. Hak de peterselie fijn en voeg toe aan de eieren en de boter.

  7. Snijd de aardappel in twee en serveer met een lepel van het ei- en botermengsel.

  8. Werk af met gehakte peterselie.

5

Average: 5 (1 stem)

K-EI-Lekker!

Er zit zoveel meer in ei. Gekookt, gebakken, geroerd of gepocheerd: een ei is lekker en voedzaam. Op een boterham, met asperges, in een saus...er is zoveel mogelijk met eieren.

 

Meer weten?

Themaweek: keilekker, die eitjes!

Omdat we fan zijn van eitjes, wordt van 23 maart tot 29 maart het ei in de kijker geplaatst. Weetjes, recepten en tips, je ontdekt het een week lang bij VTM Koken.

Meer weten?